Flere fik ideer

I kølvandet på disse ideer om billeder, fulgte der selvfølgelig endnu flere. En af disse var af Fox Talbot, som længe havde leget med ideen om, at ”fange et øjeblik” på sølvnitratplader.

Hans første åbenbaring skulle starte i 1839, i samarbejde med John Herschel om ”Glass Negative”.

Året efter kom han selv med ideen til kalotypi.

Ideen til Daguerreotypi blev opkøbt af den franske regering, og blev derfor et hit 60 år frem. Fox Talbot foretog derimod Copyright på ideen kalotypi, og det blev derfor aldrig helt lige så stort blandt det offentlige. Udviklingen gik hurtigt herfra, og fra 1850’erne var det meget almindeligt at man så rullende ”foto-studier”, hvor folk kunne få taget billeder. De rullende foto-studier var et mørkerum på hjul. Samtidig krævede det lidt mere, at fremkalde et billede dengang, og man kunne transportere alt hvad det krævede med sig i dette rullende fotostudie. Det tog dog stadig lang tid at tage billedet. Når man først gik i gang. Man skulle derfor stadig stå eller sidde stille, i op til 2 minutter, afhængigt af hvor god ens fotograf var. Man så også på daværende tidspunkt stativer, som skulle holde personens hoved stille. Det næste store skridt i fotograferingen sker i 1870’erne. Her kommer ”tørre overflader”, på kamera markedet, og bliver en ny måde hvorpå billederne bliver taget.

Dette skulle forblive tidens bedste muligheder frem til 1880 tallet, hvor Kodak kom mere bedre muligheder for at tage billeder. På dette tidspunkt kunne man hos Kodak hente et kamera med omkring 100 billeder i, og gå rundt og tage billederne på egen hånd. Derfor kunne man sende kameraet tilbage til Kodak, som så fremkaldte billederne for en. I 1924 ændrede Leica hele kameraindustrien, med det første 35 millimeter kamera. Dette produkt var betydeligt lettere end de større kameraer man hidtil havde, og det kunne tage billeder i bevægelse. Dette betød, at man kunne begynde at fotografere forskellige begivenheder, i bevægelse.

I 1949 efter anden verdenskrig, kom det første SLR kamera på markedet, som senere skulle danne rammerne omkring professional fotografering. Ligeledes kom i 1957 det første digitale billede. I 1985, kom det første auto-kamera, som selv kunne stille linsen på kameraet, og dette kom til at betyde, at brugeren kunne købe kamera efter hvilket behov de havde. I 2004 stoppede Kodak med at lave andet end digitale kameraer, og det leder os frem til nutidens kamera. Hvor stort set alle kameraer er digitale.