Billeder af naturen

Naturen er det bedste motiv, en fotograf kan ønske sig at fotografere. Naturen har nemlig et hav af forskellige ting, som man kan tage skønne billeder af. Ikke kun landskaber, som jo i sig selv er et mere end oplagt motiv, men også mindre detaljer såsom lysets forskellige former at falde på, og de skygger, som det danner. Dråber af dug som hænger fast i et spindelvæv, når solens første rødmende skær begynder at komme frem, flittige små insekter som vrimler og laver alverdens ting på jorden, blomsterne, buskene og planterne. Større dyr, der er ude at æde eller jage om morgenen eller sidst på aftenen. For slet ikke at tale om alle de forskellige fugle, som færdes i det fri.

Små detaljer giver store billeder

For at få det perfekte naturbillede skal man ofte på længere vandreture – det er jo en del af charmen ved at tage billeder ude i naturen. Dog er det meget vigtigt at huske, at have nogle ordentlige sko på, for sådan undgår man både ømme fødder med vabler og mulige skader. Et godt råd er at bruge solidt fodtøj, som slutter sig om foden og støtter både fod og ankel, og så er det kun en fordel, hvis det samtidigt også er vandtæt. Du skal kunne gå langt, og skoene skal være både sunde og behagelige at have på. Det er en investering, som du med tiden vil blive glad for at have gjort. Hvis du ikke rigtig ved, hvilke sko du skal bestemme dig for, så vælg Birkenstock til dine fødder. Dette fantastiske mærke har et kæmpe udvalg af skønne og praktiske sko til alle formål, og fragten er gratis. Husk også at have lidt vand og noget at spise med dig, hvis du bevæger dig ud på en længere tur i naturen, sådan at du kan koncentrere dig om at knipse det bedste billede uden at blive distraheret af ømme fødder, sult eller tørst.

Gode råd til nybegynnere

Vær original

Det splinternye camera, som du har ønsket dig i umindelige tider, ligger i dine hænder, og du er utålmodig for at styrte afsted og knipse alt, hvad der kommer inden for dit synsfelt. Godt råd; fald ned og tag det helt roligt! Fra nu af har du alverdens tid, til at søge gode motiver, finde det perfekte fokus og også til at vælge ikke at tage billedet, men vente til et bedre øjeblik, det kan fx være når lyset falder mere gunstigt. Et blandt andre Tips til nye fotografer er at være sig selv og tage originale billeder. Selv om du måske har set et billede fra en eller anden fantastisk fotograf udstillet eller i et blad, så er det bedst, at være original og ikke kopiere andre. Husk også, at det bedste er at have et klart formål med vores billeder, hvad enten du vil lave en serie af portrætter i sort og hvidt, eller du vil lave en samling over de insekter, som lever i de danske skove, så mind dig selv om dit formål når du er i gang, sådan undgår du at få taget en masse billeder, som alligevel ikke er brugbare, når det kommer til stykket.