Lokationen

Som nybegynder er det også vigtigt først at fremme at komme hen hvor der er dyr. Dette betyder selvfølgelig at man allerede fra start, skal være indstillet på at investere flere penge på rejser frem og tilbage. Dette er selvfølgelig ikke tilfældet for en nybegynder. Man kan starte med at eksempelvis tage ned i den lokale park og tage billeder af dyrene her. Dette er desuden dyr som er vant til at se mennesker og ikke nødvendigvis flygter når de får øje på en. Desuden er tilværelsen af dyr i et sted som en park, et pålideligt sted at finde dyr. Desuden kan det også hjælpe en i søgen efter at finde et sted i tilværelsen hvor det er okay med dyret at blive fotograferet. Mange dyr i parker og andet ser ofte mennesker, og har derfor ofte ikke noget imod at man som menneske er i deres omgivelser. Det er ligeledes ikke ualmindeligt for en fugl i en park, at se et menneske.

Det er rigtigt vigtigt at være indstillet på at det måske ikke er det mest spændende dyr man i starten kommer til at tage billeder af. Det er helt okay at tage 1000 billeder af en måge, hvis man i sidste ende ender op med det bedste billede man kunne forestille sig.

Desuden er det også vigtigt først og fremmest at undersøge hvor visse dyr lever.

Ved at lave en masse research inden man drager afsted, lærer man hvad man skal lede efter i forbindelse med dyret, og øger selvfølgelig chancerne for overhovedet at få et billede med hjem.