Tålmodighed og vedholdenhed

Disse to er dog de vigtigste huske punkter når det kommer til vild fotografering.

Man kan have det bedste udstyr i verden, og de bedste muligheder for fantastiske fotografier. Men kommer man ikke ud hver evig eneste dag selvom det er regnvejr, snevejr, snestorm, blæsevejr, for at øve sig, får man ganske enkelt ikke de bedst mulige billeder.

Man kan ikke forvente det bedste billede kommer af sig selv. Det er vigtigt at man er med på ideen om at de kan betyde man skal være udenfor i mange timer eller dage for at få det perfekte billede. Det er derfor vigtigt også at være bekvemt med sig selv når man dragter ud i søgen efter billedet. At være bekvem med sig selv betyder at man tager tøj på i forhold til vejret så man kan nyde naturen. Kommer man et sted hen hvor der er mange insekter, tager man selvfølgelig insektspray med. Og finder man sig selv i en position hvor man kan sidde mange timer og vejret, kan en pude eller stol være en perfekt løsning. Det ville være ærgerligt at skulle opgive sin jagt på et godt billede fordi man fik ondt i fødder eller numse. Når man går udenfor med sit kamera, er der også noget andet vigtigt at huske på. Man får ikke nødvendigvis drømme billedet inden for de første 5 minutter, og det er vigtigt at huske på at man er en del af processen mod det drømme billede. Man bliver hele tiden bedre til at tage billeder, og man bliver mere vant til miljøet.

Mange fotografer som har været i gang flere år mener stadig at de er i begyndelsen af deres lærlings proces. Man bliver ikke den bedste inden for sit arbejde, på 5 minutter. Tror man det er anderledes med fotografering tager man helt fejl. De fleste jobs skal der investeres helt op til 10.000 timer i, før man kan kalde sig den bedste inden for feltet. Dette er mange dage med fotografering. Og hvis man vil være den bedste skal man også være indstillet på at der skal ofringer til i ens sociale liv. Ens vennekreds skal være indstillet på at du ikke nødvendigvis kan møde op til alle de store begivenheder, fordi det måske også er en af de store dage i naturlivet hvor de sker noget helt special i sammenhæng med dyrene. Man må heller ikke lade sig slå ud af lidt modstand. Prøver man i flere år på at få det perfekte billede, men stadig ikke har fået det, må man selvfølgelig ikke give op. Det er vigtigt at fokusere på at man i alle disse år, til gengæld er blevet meget bedre til billedetagning.