Billeder i historien

En ting der også gør billeder og kameraer så vigtige, når man kigger på det historisk set, er selvfølgelig at der har været mulighed for at sætte billede, på det, som man før i tiden kun har kunne skrive og fortælle om. Det har givet en meget bedre indsigt i, hvordan det ville have været, at være til sted på daværende tidspunkt.

Nogle vigtige øjeblikke i historien, som er blevet fanget på billeder igennem tiden, er blandt andet

i 1968.

Her gik franske studerende på gaden i et oprør, om tidens daværende elendige studieforhold.

De ville have bedre studieboliger mm. ikke lang tid efter, at de studerende var gået i strejke, blev de også mødt af arbejdere som ville have mere i løn. Dette udviklede sig til en landsdækkende strejke, med mere end 11 millioner mennesker involveret. Et andet historisk billede, som er gået over i historiebøgerne, er ligeledes et af Martin Luther King, som står på talerstolen og taler sagen for de sorte. Dette foregik i 1963, hvor 250.000 mennesker stod og lyttede til hans berømte tale.

Det er selvfølgelig ikke kun store begivenheder, som har været gavnende for menneskeheden, der er blevet fange i historien. Hvis man husker tilbage på 1906, blev San Francisco ramt af et jordskælv. Det var ikke blot jordskælvet der gjorde dette til en forfærdelig begivenhed, men også alle ledningerne, med giftige stoffer der løb rundt under byen. Disse blev revet over, og eksplosioner lød overalt i byen.

Et andet tragisk symbol som er blevet fanget historisk af kameraer, er desværre Berlinmuren og hvad den bragte med. Mange mennesker er flygtet fra den ene side af muren til den anden, og rigtig mange er blevet skudt i forsøget.