Leicas historie

Leica blev grundlagt i 1849. Det skulle tage mange år, før Leica nåede frem til produktionen af deres første kamera, som blev introduceret i 1925. Datidens kameraer var i store kasser, hvor der ofte skulle et stativ med til at holde kameraet.

Samtidig, skulle man stå under et mørkt klæde, for at fokusere billedet og dets fokus. Dette var upraktisk, og journalister og andre personer som var glade for at tage billeder i et mere hyppigt omfang, var lettede over det praktiske lille kamera, som Lecia tilbød.

Da de små Leica 35 mm kameraer kom på markedet startede der en helt ny tid. Fotograferne kunne nu gå rundt med små kameraer, i stedet for de store kasser.

Leica har på trods af det automatisk stillende kamera som kom frem, selv helt frem til 2009, kun producerede kameraer med manuel fokus. Leica blev også tit sat i sammenhæng med gadefotografer, og blev ligeledes brugt i forbindelse med Krigs-journalister og andre.

Fotografer som har brugt Leica kameraet her også vundet priser, og det er typisk billeder som er taget i krig, der her er tale om.

I løbet af Leicas levetid har de også skiftet navn fra The Leitz Company, til Leica, primært pga. populariteten af Lecia navnet.