Kunsten at knipse det perfekte billede

Er du vild med at tage billeder? Og er du altid på udkig efter det næste gode ‘snapshot’? Så er du ikke alene. For kunsten at knipse det perfekte billede er en af fotografernes største interesser. Men hvad er egentlig “det perfekte billede”? Findes det overhovedet? Og hvordan får du det i kassen?

Fotografering er en kunstart. Og som tilfældet er med så megen anden kunst, så er det en yderst subjektiv ting. Hvad nogle synes er flot, synes andre måske er knap så flot. I kampen om at knipse det perfekte billede, er det derfor vigtigt, at du finder et motiv du holder af. For nogle kan det være et flot billede af en stue, med tapet på væggene, og med en flot buket roser i baggrunden. For andre kan det være et flot portrætbillede.

Du har nu fundet motivet. Nu handler det om at få det i kassen. Her er det essentielt at fange det helt rette øjeblik. Det kunne f.eks. være øjeblikket, hvor den helt rette stemning opstår. Eller øjeblikket hvor dit motiv bevæger sig lige, som du ønsker det. Du skal være klar, for ellers går du glip af din mulighed for at få det perfekte billede i kassen.

Spørgsmålet er dog stadig, om der overhovedet findes “det perfekte billede”? Det er vel sagtens et spørgsmål, som vi alle kun selv kan besvare. For kunst, ja, det er jo som bekendt udelukkende hvad vi selv gør det til.