Specialisér dig i portrætfotografering

Er du vild med fotografering, men mangler du samtidig at finde en niche du kan fokusere på når du tager billeder? Så overvej portrætfotografering. Her er der nemlig en stor efterspørgsel efter kompetente fotografer, og du har derfor mulighed for at gøre din hobby til dit arbejde.

Folk går op i deres udseende

Som portrætfotograf er det din opgave, at knipse det perfekte billede af de folk du tager billeder af. De fleste mennesker går rigtig meget op i deres udseende, og de ønsker derfor at billedet fremstiller dem så flot som muligt.

Mange mennesker går blandt andet meget op i deres hår. Hårtransplantationer er således i de senere år blevet en populær behandlingsform, og den tilbydes blandt andet af Nordic hair, og andre lignende hårklinikker. Som portrætfotograf er det vigtigt at du får hver enkelt persons skønhed frem i billedet. Så håret skal muligvis friskes op med lidt hårlak, eller have en tur med børsten, inden billedet tages. Indgå i en god dialog med den du fotograferer om dette.

Sørg for en flot baggrund, samt den rette belysning

Når du tager portrætfotografier er det ekstremt vigtigt, at baggrunden står knivskarpt, og at den harmonerer godt med personen på billedet. For nogle er det oplagt med en meget lys og hvid baggrund, mens andre vil have bedst af at have en lidt mere afdæmpet baggrund, muligvis i en mere grålig nuance.

Noget af det allervigtigste er belysningen. Som professionel fotograf har du formentlig allerede professionelle lamper og belysningssæt. Hvis ikke, så skal du ud og investere i det hurtigst muligt, for er belysningen ikke som den skal være, så kan selv det perfekte fotografi ikke reddes.

Billedredigering kan gøre underværker, men kan ikke stå alene

Så snart du har billederne i kassen skal du til at redigere dem. Det foregår i professionelle billedredigeringsprogrammer. Var belysningen stadig ikke 100% i orden, på trods af du benyttede professionelle lamper og belysningssæt, så kan noget af det reddes i redigeringsfasen. Men husk at billedredigering aldrig kan stå alene. Det vigtigste er nu en gang, at du benytter et ordentligt kamera, samt professionelle lamper og belysningssæt.

Skaf dine første kunder

Som helt ny portrætfotograf kan du ikke regne med at have vanvittigt mange kunder fra starten. Du skal først ud og slå dit navn fast, og skaffe de første af slagsen.

Overvej at reklamere for dine services på sider såsom Den Blå Avis, Facebook og lignende, og husk også at sprede budskabet om din nye portrætfotografivirksomhed i nærområdet.