Fra kuriøsitet til selfie

Da de første fotografiapparater kom frem, var det noget, som var forbeholdt de ganske få, for det var ikke kun en meget langsommelig process, som let kunne tage flere timer, det var også en dyr process, så det var kun nogle ganske få, som havde råd til det.

I dag er det noget helt andet. Der har alle med en telefon et kamera lige ved hånden, og der er kommet en hel kultur med billeder, som skal lægges på de sociale medier. Der er kommet en selfie-generation, som har en helt ny holdning til, hvor mange billeder, der skal tages af dem til deres mange forskellige konti.

Det er til alle lejligheder

Fotografi er også gået fra at være noget, man brugte ved særlige lejligheder, til noget, som man i dag bruger i stedet for at fortælle en historie eller måske sende en besked. Det er som om, det er en kultur, der består af billeder, og det har sneget sig ind alle steder, også i kulturen, hvor de bedste fotografer i dag er lige så store og bliver hyldet på samme måde, som malerne blev i gamle dage. Der er konkurrencer hvert år for de bedste billeder, og publikum er hele verden.

Fotografier har også sneget sig ind i julekortene, og det er noget, som man sender rundt til hinanden hurtigt og let. Alt du skal bruge er de små computere, også kendt som en smartphone, vi alle render rundt med næsen begravet i hele tiden.

Der er i dag invitationer og sæsonhilsener, der kan udtrykkes i billeder, som for eksempel dem, man kan sende ud til påske. En sjov hilsen til familie og venner, hvor man kan leje noget tøj til Påske udklædning til voksne og børn, som gør, at I vil få et meget sjovere påskebillede, som I kan sende ud til venner og familie.

Billeder der kan komme verden rundt

Der er kommet mange forskellige sider til dem, som gerne vil udstille deres billeder online. Det er sider, som giver fotograferne mulighed for billigt at vise, hvad de kan, frem, for det er en kunstart at tage det gode billede, og det kræver et meget specielt udstyr.

I dag er det meste fotografering noget, som sker digitalt. Det giver dem mulighed for at tage mange billeder og så finde det bedste og smide de andre væk. Noget, som ikke var muligt tidligere, da man skulle bruge film til kameraet og så fremstille billederne. En proces som tog lang tid, men nu er det muligt at se på billederne, så snart de er blevet taget, og det gør for mange professionelle processen meget lettere.

At fotografier er nået så langt, som de er nu, i forhold til at være noget, alle kan og alle har mulighed for, er en udvikling, der ikke har nået sit højdepunkt endnu.